logo
Gulliver 2016-2017

Gulliver is de ondernemerswedstrijd voor studenten in de regio Leiden. Heb jij een idee en ben je benieuwd of ondernemen iets voor jou is, óf ben jij al begonnen met het opstarten van je eigen bedrijf dan is Gulliver iets voor jou. Het doel van de wedstrijd is om studentondernemers te helpen met het maken van de volgende stap in hun onderneming. Daarom krijg je tijdens de wedstrijd van verschillende kanten ondersteuning om jou bedrijf uit te laten groeien tot de beste onderneming.

Vereisten

  • Je hebt een idee voor een bedrijf, óf je hebt een bedrijf welke niet ouder is dan 2 jaar.
  • Je staat ingeschreven als student bij De Universiteit van Leiden, De Hogeschool Leiden, ROC Leiden of Hogeschool Den Haag óf je bent als student woonachtig in de regio Leiden.
  • Je hebt een ondernemende geest.

Deliverables

Gedurende de wedstrijd zijn er verschillende deliverables. Deze worden door jou gekozen bij het kiezen van de themas van de W.I.N. sessies. De deliverables kunnen onder ander zijn:

  • Korte beschrijving van jouw idee
  • Presentatie van jouw Business Model Canvas
  • Inleveren Business Plan
  • Geven van jouw Pitch
  • Een ABC analyse

Ondersteuning

Om de deliverables zo goed mogelijk te kunnen volbrengen worden er gedurende de wedstrijd drie Whatever I Need (W.I.N.) sessies georganiseerd. In deze sessies zullen workshops worden gegeven over thema's die jijzelf uitgekozen hebt. Je kan hierbij denken aan thema’s als intellectueel eigendom, rechten, media-training maar ook financiering. Alles om jou bedrijf zo succesvol mogelijk te maken. Naast de W.I.N. sessies biedt Gulliver ook een netwerk van professionals met verschillende achtergronden die bereid zijn om advies te geven en mee te denken over jouw problemen en obstakels. Ook zorgt Hubspot voor werkruimte, waar jij je ideeën verder kan uitwerken.

Beoordeling & Jury

De deliverables worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Deze jury kijkt onder andere naar Effort, Innovativiteit en Impact